Zoeken op 06-Nummer

Wil je het 06 nummer van iemand zoeken? En weet je niet hoe je dat moet doen? Een mobiel nummer zoeken gaat vaak wat lastiger dan het nummer zoeken van een vaste lijn. Telefoonnummers van vaste lijnen kun je vaak nog wel in een online telefoongids vinden, maar dat geldt niet voor 06 nummers. Dat komt omdat het niet verplicht is om een 06 nummer ergens te publiceren zodat iedereen het kan vinden. Ook de strenge privacywetgeving maakt het zoeken naar een 06 nummer niet makkelijker. Hieronder geven we een aantal tips hoe je een 06 nummer kunt zoeken en wat omgekeerd zoeken is.

 

Hoe moet je een 06 nummer van een bedrijf of zzp-er zoeken?

Als je het 06 nummer van een bedrijf of een zzp-er zoekt, bijvoorbeeld van een boekhouder of een loodgieter, dan kun je dat vaak vinden op het internet. Bedrijven zijn erbij gebaat dat ze makkelijk te vinden zijn voor potentiele klanten, en zorgen er daarom voor dat ze hun telefoonnummers ergens publiceren. Dat doen ze bijvoorbeeld door zich aan te melden voor een online telefoonboek. Bovendien hebben de meeste ondernemers een eigen website of social mediakanaal waar hun contactgegevens zijn te vinden.

Je kunt daarom vaak een telefoonnummer van een ondernemer vinden door zijn naam of de naam van de onderneming in te toeten in het zoekveld van je browser. Tussen de zoekresultaten zal hoogst waarschijnlijk het 06 nummer staan dat je zoekt. Levert het nog teveel of juist niet genoeg resultaten op, probeer dan je zoekopdracht aan te scherpen door bijvoorbeeld ook een plaatsnaam, het product of de dienst in te vullen in het zoekveld van je browser.

Hoe moet je het 06 nummer van een particulier zoeken?

Als je op zoek bent naar het 06 nummer van een particulier, iemand die dus geen bedrijf heeft, dan wordt het een stuk lastiger. Particulieren zijn niet verplicht om hun 06 nummer ergens aan te melden of te publiceren. Veel mensen willen ook expres niet dat hun 06 nummer gevonden wordt, omdat ze niet willen worden gebeld door telemarketeers of kwaadwillende types.

Natuurlijk bestaat altijd de kans dat iemand zich wel heeft aangemeld bij een online telefoongids, dus het kan geen kwaad om dat als eerste te checken. Je kunt het ook via de 06 nummer zoeken tools doen zoals op deze site. Lukt dat niet dan kun je het via een browser proberen. Typ naast een naam ook nog andere informatie in die je kan helpen om een telefoonnummer te achterhalen, zoals een sportvereniging, opleiding of werk. Dat helpt de zoekopdracht aan te scherpen zodat je browser bruikbare resultaten kan vinden.

Soms hebben mensen via een social mediakanaal kun 06 nummer gepubliceerd, en lukt het een browser om via die weg een telefoonnummer te achterhalen. Je kunt natuurlijk ook via email of diezelfde social media proberen om gewoon aan de desbetreffende person te vragen of je zijn of haar 06 nummer mag hebben.

 

Omgekeerd 06 nummers zoeken

Maar wat als je wel een 06 nummer weet, alleen geen idee hebt wie er bij dat nummer hoort? Kun je dan ook achterhalen van wie dat telefoonnummer is? Als je wel een 06 nummer weet en wilt zoeken naar de naam die erbij hoort, dan heet dat omgekeerd zoeken. Er zijn online een aantal tools te vinden, zoals hier op deze pagina, waarmee je kunt zoeken naar degene van wie het 06 nummer is.

Ook kun je weer de online telefoongidsen proberen. Als het een bedrijf is geweest kun je de identiteit van de beller vaak wel achterhalen via deze weg. Als dat niet lukt kun je ook proberen via je internetbrowser op te zoeken van wie dat nummer is. Typ dan het 06 nummer in het zoekveld van je browser, en de kans bestaat dat je in de zoekresultaten kunt zien wie jou heeft gebeld.

Het kan zijn dat de beller een telemarketeer is geweest. Er zijn lijsten met telefoonnummers op het internet te vinden waar de nummers op staan die regelmatig door telemarketeers worden gebruikt. Het kan dus ook dat door jouw zoekopdracht boven water komt dat het een telemarketeer is geweest. Dan weet je in ieder geval dat je niet hoeft terug te bellen. Tenzij je wel geïnteresseerd bent in het product natuurlijk.